2013. december 16., hétfő

Advent, 2. rész

Ha lemaradtál róla, az adventi mese elejét megtalálod itt.



Elfáradt a hosszú nap alatt az angyalka, elaludt a csomagok között. Mikor elfogyott a sok ajándék, ott találta őt szenderegve a Mikulás.



Másnap pihe-puha párnák között ébredt, egy asztalkán friss tej várta és mogyorós sütemény. Odébb egy karosszékben pipázott a Mikulás.
– Jó reggelt! Hát te ki vagy? – kérdezte az angyalka.



– Én vagyok a Mikulás. Te viszont egy rosszcsont és csavargó angyalka vagy, akit égre-földre keresnek a társai! Az angyali kórus karnagya ma reggel idetelefonált, hogy téged nem talál, és a dalokból mind hiányzik egy incifinci, csilingelő szólam.


– Bánom már, hogy megszöktem, de nem tudom, hogyan keveredjek haza.
– Nem olyan könnyű visszamenni az égbe, mint lebucskázni onnan. – mondta a Mikulás. – De ne búsulj, van nekem három bölcs vendégem, akik talán tudnak segíteni.



Három nagyon gazdag és bölcs, messziről jött vándor pihent meg hosszú útja közben a Mikulásnál. Megsajnálták a kóbor angyalkát és megígérték, hogy magukkal viszik, hátha megtalálják az ég felé vezető utat.


Még aznap este fel is kerekedtek. Sok kinccsel utaztak, a ládákat csacsik, lovak és tevék vitték. Ajándékba hozták. Meleg országokból jöttek a bölcsek, fáztak a decemberi hidegben. Jól betakaróztak, állataikat is pokrócba bugyolálták. Kapott egy nagy, meleg kendőt az angyalka is.

Folytatás hamarosan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése